Elektronische leeromgeving

cursist.cvoscala.net: een innovatieve en gebruiksvriendelijke elektronische leeromgeving

Elektronische leeromgeving: videolessen in 4K UltraHD kwaliteit

Cursisten van de online cursussen die op deze website vermeld staan, maken gebruik van de elektronische leeromgeving (ELO) op cursist.cvoscala.net. Dankzij meer dan 35 jaar programmeerervaring en 30 jaar ervaring in het onderwijs, kon de leerkracht de ELO zelf ontwikkelen. In tegenstelling tot de reeds beschikbare elektronische leeromgevingen, zoals Smartschool of Google Classroom, is cursist.cvoscala.net volledig op maat gemaakt van cursisten in het volwassenenonderwijs.

Elektronische leeromgeving: Opdrachten bekijken en opladen

De leeromgeving biedt de cursisten alle nodige en nuttige informatie bij de lessen en de opdrachten. De omgeving is overzichtelijk, eenvoudig en zeer gebruiksvriendelijk. Het wordt snel een vertrouwde plaats waar de videolessen kunnen bekeken worden, documenten, extra video's en ander lesmateriaal geraadpleegd worden of de opgedane kennis via quizzen kan getest worden.

Via de leeromgeving worden ook de opdrachten opgeladen waarna de leraar uitgebreide feedback geeft en een score zal toekennen.

Elektronische leeromgeving: Berichten sturen naar de leerkracht

Hulp en advies is mogelijk via de rubriek Berichten waar cursisten op schooldagen binnen de 48 uur een antwoord van de leraar mogen verwachten.

De ELO biedt op dit moment onder meer deze functies:

  • Semesterplan: bekijk alle informatie over de lessen van de cursus, met onder andere het onderwerp en de beschrijving en de nuttige accessoires om een les actief te kunnen meevolgen (vooral bij de cursussen fotografie).
  • Videolessen: alle lessen worden aangeboden in 4K Ultra HD kwaliteit. De kwaliteit wordt automatisch aangepast aan de beschikbare bandbreedte en resolutie van het scherm.
  • Extra inhoud: download of bekijk extra leermiddelen, zoals documenten, video's, fotogalerijen, quizzen...
  • Opdrachten: lees de opdracht nog eens na, bekijk een voorbeeld en laad daarna jouw bestanden op.
  • Evaluatie: bekijk de scores voor de ingediende opdrachten en jouw (voorlopig) eindtotaal.
  • Berichten: per videoles of opdracht kan je een conversatie starten met de leerkracht. Op die manier verloopt de communicatie zeer overzichtelijk. Je mag onbeperkt vragen stellen, op schooldagen mag je binnen de 48 uur een antwoord verwachten.